ការនាំចេញអង្ករកម្ពុជាទៅប្រទេសចិនបានលើសពី៣០ម៉ឺនតោនជាលើកទី១កាលពីឆ្នាំមុន

ការនាំចេញអង្ករកម្ពុជាទៅប្រទេសចិនបានលើសពី៣០ម៉ឺនតោនជាលើកទី១កាលពីឆ្នាំមុន

 

យោងតាមរបាយការណ៍ពីសាខានៅកម្ពុជារបស់ China Certification & Inspection Group (CCIC) បានឱ្យដឹងថា ការនាំចេញអង្កររបស់កម្ពុជាទៅកាន់ប្រទេសចិនបានលើសពី ៣០​ម៉ឺនតោនជាលើកដំបូងក្នុងឆ្នាំ ២០២១ ដែលជាព្រឹត្តិការណ៍ប្រវត្តិសាស្ត្រមួយផ្សេងទៀតនៅក្នុងវិស័យអង្កររវាងប្រទេសទាំងពីរ។

លោក Chen Qisheng អ្នកគ្រប់គ្រងទូទៅនៃសាខារបស់ CCIC ប្រចាំកម្ពុជាបាននិយាយថា កម្ពុជាបាននាំចេញអង្ករចំនួន ៣០៦,២២២ តោនទៅកាន់ប្រទេសចិនកាលពីឆ្នាំមុន កើនឡើង ២២.៨% ពី ២៤៩,៣២២ តោនកាលពីឆ្នាំមុន។

លោក Chen បាននិយាយថា កំណើននេះបានកើនឡើងជាបន្តបន្ទាប់ពីប្រហែល ៥,០០០ តោនក្នុងឆ្នាំ ២០១២ ដល់ជាង ៣០០,០០០ តោនកាលពីឆ្នាំមុន ដែលជាលើកទីមួយខ្ពស់បំផុតមិនធ្លាប់មានក្នុងមួយឆ្នាំ។

លោកបានប្រាប់ Xinhua ថា “ដោយមានការគាំទ្រយ៉ាងខ្លាំងពីប្រទេសចិន ឧស្សាហកម្មផលិត និងកែច្នៃអង្កររបស់កម្ពុជាមានការរីកចម្រើនយ៉ាងខ្លាំង” ។

លោក Chen បាននិយាយថា ក្រៅពីអង្ករ កម្ពុជាបាននាំចេញផ្លែចេកស្រស់ និងស្វាយស្រស់ជាលើកដំបូងទៅកាន់ប្រទេសចិនក្នុងឆ្នាំ ២០១៩ និង ២០២១ជាបន្តបន្ទាប់ ហើយប្រទេសទាំងពីរបាននឹងកំពុងធ្វើការជាមួយគ្នាដើម្បីនាំចេញមៀនប៉ៃលិនរបស់កម្ពុជាទៅកាន់ប្រទេសចិននាពេលខាងមុខនេះ។

សម្រាប់អត្ថបទទាំងស្រុង សូមចូលទៅកាន់តំណភ្ជាប់នេះ

 

ដោយៈ សារព័ត៌មានស៊ីនហួ

ព័ត៌មានៈ ខ្មែរថាមស៍

កាលបរិច្ចេទបោះពុម្ពផ្សាយ: ថ្ងែទី២ ខែមករា ឆ្នាំ២០២២